top of page

Instagram puzzelgrid als statement

Heb jij net een Instagram-account aangemaakt, overweeg je om het te doen of wil je met een schone feed verder bouwen? Lees vooral even verder. Dit is namelijk de kans om een statement te maken en je verhaal zo goed mogelijk te visualiseren. En dat is precies wat ik deed voor de launch van KAAT Ontwerpstudio.In Canva ontwierp ik een puzzelgrid-statement in de vorm van 9 foto's die in elkaar overlopen. Ik zal je kort uitleggen hoe ik dat gedaan heb.“Dit stappenplan helpt je op weg om je Instagram-kanaal een boost te geven!”

Stap 1. Kies een blanco Instagram-feed template in vierkant formaat


Stap 2. Kies in het menu voor 'elementen' en ga op zoek naar het grid met 9 vierkante foto's


Stap 3. Aan de linkerkant en aan de bovenkant zie je een liniaal. Wanneer je op de liniaal klikt, ontstaat er een lijn die je naar beneden kunt slepen. Dit doe je voor alle horizontale en verticale lijnen van het collage-grid.


Stap 4. Nu kun je je eigen foto's uploaden en je puzzlegrid template vormgeven. Maak het geheel zo creatief mogelijk door het toevoegen van vormen, pijlen, kleuren ... Je wilt dat het uiteindelijk zo goed mogelijk past bij jouw merkstijl en wat je wilt uitstralen. Is je ontwerp klaar? Download deze rechtsboven in het venster.


Stap 5. Surf vervolgens naar deze website en upload je Canva ontwerp. Geef hierna aan dat je je foto opgesplitst wilt worden in een grid van 3 verticale en 3 horizontale blokken. Nadat je op 'split image' hebt gedrukt, kun je de 9 gesplitte foto's downloaden.


Stap 6. Download de Preview-app en voeg je Instagram-account toe. Hier kun je je Instagram-feed alvast vormgeven met de 9 gesplitte foto's, voordat je ze gaat publiceren. In deze app is het ook mogelijk om de posts van tevoren in te plannen.Maak een goede indruk bij je nieuwe volgers


Als je nog niet zo'n grote community hebt opgebouwd op Instagram is het aan te raden om alle foto's van het grid in een keer te uploaden. Zodra je je merk lanceert, zullen de mensen die voor het eerst op je kanaal terechtkomen direct een hele goede indruk krijgen van wie je bent en wat je voornamelijk doet. Hoe creatiever, hoe groter de kans dat iemand je gaat volgen.

Ik ben erg benieuwd naar jullie puzzelgrid-creaties. Het zou leuk zijn als je een berichtje achterlaat @kaatontwerpstudio, wie weet ben ik je eerste volger! :-) Enne, ben jij op zoek naar een op maat gemaakt contentplan? Ik help je graag om met content aan de slag te gaan waar jouw doelgroep naar hunkert!


bottom of page